Skip to content. Skip to departments. Skip to most popular. Skip to footer.

UCLA

Being Bruin: By the Numbers

Print
Comments

Published Jan 1, 2012 12:00 AM


art

In the university's early years, a women's baseball team took to the diamond — but was it UCLA's first official women's team? Photo courtesy of the UCLA History Project.

Think you know about UCLA athletics history? Here's your chance to prove it. Take the latest quiz from the UCLA History Project and see how well you fare. You can find the answers at the bottom of this page.

Score Onscreen

For you adventurous Bruins who prefer to be "graded" on your blue-and-bold IQ, take this quiz (and others) online at the UCLA History Project's website. And if you have a good trivia question of your own, please e-mail it to us.

1. What was the first women's sport instituted by UCLA in 1919?
a. Baseball
b. Soccer
c. Archery
d. Basketball

2. What was the first men's sport instituted by UCLA in 1919?
a. Boxing
b. Basketball
c. Swimming
d. Football

3. Which of the following was not a nickname for a Bruins football coach?
a. Red
b. Pepper
c. Caddy
d. Babe

4. During which event was Pauley Pavilion dedicated in 1965?
a. Annual frosh-soph men's basketball game
b. Spring Sing
c. Commencement
d. The Doors concert

5. Which of the following Bruin sports was once played as an intercollegiate activity?
a. Women's baseball
b. Men's snow skiing
c. Women's field hockey
d. All of the above

6. What year was John R. Wooden hired to coach the men's basketball team?
a. 1944
b. 1948
c. 1955
d. 1964

7. During what season, for the first time, did two home UCLA football games draw more than 100,000 fans each?
a. 1981
b. 1982
c. 1983
d. 1984

8. Who is the winningest coach in UCLA history?
a. John Wooden
b. Adam Krikorian
c. Al Scates
d. Sue Enquist

9. In what year did UCLA first beat Berkeley in football?
a. 1929
b. 1931
c. 1932
d. 1936

10. In what sport do Bruin women have the most NCAA team championships?
a. Gymnastics
b. Volleyball
c. Softball
d. Water polo


Answers: 1-d, 2-d, 3-c, 4-c, 5-d, 6-b, 7-b, 8-c, 9-d, 10-c

Comments